Miia

Kuva: Raija Närhi

Kuka & missä
Olen Miia Setälä, lähihoitaja ja tuleva sosionomi Kajaanista. Tosin alunperin olen kotoisin keskemmältä Suomea, Mäntästä. Pumit ry:ssä olen hallituksen varajäsen, sihteeri ja webmaster.

Ketkä & montako
Asustelemme kaksistaan pumipoika Uulan (Napos Ujonc) kanssa.

Uula muutti veljensä Tapsun kanssa Kajaaniin elokuussa 2013 ja Tapsun perheessä onkin Uulan kakkoskoti ja vakituinen hoitopaikka.

Hallitukseen: Pumit ry:n nykyinen puheenjohtaja kysyi olisinko kiinnostunut toimimaan hallituksessa ja koska minussa asuu pieni yhdistysihminen, lupauduin mukaan. Yhdistykset eivät pyöri ilman talkoolaisia ja mielelläni teen aina oman osani minua kiinnostavan asian eteen.

Pumi: Siskoni perhe otti koiran vuonna 2011 ja rakastuin Upi-pumiin ihan täysillä! Pumi on juuri passelin kokoinen, iloinen ja aina kaikessa mukana. Innokkaana touhuajana suht helppo kouluttaa, mutta kuitenkin sopivan luonteikas. Muutaman vuoden jaksoin kaukorakkautta Upiin, mutta sitten piti saada ihan oma pumi.

Uula on ihanteellinen koira minulle, ei häsellä turhia, mutta on kuitenkin innokas osallistumaan kaikkeen. Agilityharjoituksissa se on tulinen menijä ja haukkuu mielestään hitaan ja kelvottoman ohjaajan joka välissä. Uula on arjessa helppo tyyppi ja sen voi ottaa mukaan minne vain.

Haluan touhuta hallituksessa hyvällä fiiliksellä, yhteistyöllä ja uutta ideoimalla. Toiminnan tavoiteena ja päämääränä on vahvasti pumirodun säilyttäminen, eteenpäin vieminen ja tunnetuksi tekeminen.