Senni

Kuka & missä
Olen Senni Mulari, innokas parikymppinen koiraharrastaja Tampereelta. Asustelen laumani kanssa Helsingissä opiskelujeni perässä.

Ketkä ja montako
Kotoani löytyy kolme pumia, BH TK1 TK2 RTK1 RTK2 Camms Delightful "Della", BH TK1 FI MVA Karvakorvan Kottarainen "Celta" ja Puzstai Altatódal Hibatlan "Aika". Pumeja minulla on ollut vuodesta 2011.

Milloin
Vuonna 2010 syksyllä sain isältäni luvan hankkia meille koiranpennun, mikäli osoittaisin sitoutumista asiaan lenkittämällä koko talven naapurimme koiraa aamuisin ennen kouluun menoa. Koirarakkaalle nuorelle haaste oli aivan ”piece of cake” ja niinpä ensimmäinen pumini, Hempukka, muutti meille kesällä 2011 ollessani 13-vuotias.

Pumit ry:n hallituksessa olen ollut vuodesta 2019.

Miksi
Pumin kanssa voi harrastaa lähes mitä vain tavoitteellisesti, koska se tekee töitä aina täysillä ja suurella sydämellä. Se osaa kuitenkin myös rauhoittua ja olla vain. Hetkeäkään en ole harkinnut muita rotuja, vaan pumit ovat vieneet täysin mennessään. Sen vuoksi lähdin myös mukaan Pumit ry:n hallitukseen, tavoitteena päästä vaikuttamaan tämän hienon rodun asioihin.

Millainen
Pumini ovat tyypillisen eloisia, vilkkaita ja nopeasti oppivia. Kaikilta löytyy omat hyvät ja huonot puolensa, mutta ennen kaikkea pumini ovat mainioita harrastuskavereita moniin harrastamiimme lajeihin.

Vastapainona vilkkaille pumeilleni pyrin itse olemaan rauhallinen ja tasapainoinen, mutta osaan halutessani ilmaista mielipiteeni vahvasti. Uskon nauttivani yhdistystoiminnasta suuresti, koska pääsen vaikuttamaan minulle tärkeisiin asioihin ja suunnittelemaan tapahtumia pumi-ihmisille! 

Miten
Positiivisella asenteella ja yhdessä tekemisen ilolla! Haluan painottaa pumien harrastuskoiraominaisuuksia mm. lisäämällä pumien näkyvyyttä eri lajien kilpailu- ja koekentillä sekä tukemalla pumien palveluskoiraoikeuksien palauttamisprojektia. Haluan, että pumista tulisi selkeämpi rotuvaihtoehto ihmisille, jotka etsivät aktiivista harrastuskoiraa lajiin kuin lajiin.