Terveysseurantalomake

Pumit ry halua tarjota pumien omistajille mahdollisuuden kertoa koiriensa sairauksista ja vioista jalostustoimikunnalle sähköisesti. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Tiedonkeruun tarkoituksena on kartoittaa esiintyykö joitain vikoja ja sairauksia pumeilla paljon tai tietyissä linjoissa tai vain satunnaisesti. Lisäksi tietoa keräämällä pystymme reagoimaan, jos rotuun ilmaantuu uusia terveyteen liittyviä ongelmia. Saatu tieto hyödynnetään tulevaisuudessa JTO:n ja PEVISAn teossa sekä tarvittaessa julkaistaan tilastoina ilman, että vastaajia voidaan yksilöidä.

Mikäli koiranomistaja antaa luvan, niin tietoa sairauksista ja vioista voidaan käyttää jalostustoimikunnan työssä hyödyksi, mikäli kasvattajat tiedustelevat suunnittelemansa pentueen sukurasituksia sairauksien ja vikojen osalta. Esimerkiksi tuolloin luvan saatuaan jalostustoimikunta voisi kertoa lähisukulaisen mahdollisesta sairaudesta koira yksilöiden.

Keräämme tietoa sairauksista ja vioista, joita ei näy jalostustietojärjestelmässä. Tällaisia ovat esimerkiksi epäviralliset luustotutkimukset (esimerkiksi lonkat, selkä, kyynärät), ontumatutkimukset ja niiden löydökset, niveliin tehdyt leikkaukset kuten esimerkiksi polven eturistisideoperaatiot sekä luuston ja nivelten kehityshäiriöihin liittyvät tiedot.

Pumit ry on kiinnostunut myös autoimmuunisairauksista, purentavioista, allergioista, tulehduksista, sydänsairauksista, epilepsiasta ja karvaan liittyvistä ongelmista sekä koirien kuolinsyistä.
Otamme kaiken pumin terveyteen liittyvän tiedon kiitollisina vastaan.

Lisäksi tällä lomakkeella voi myös ilmoittaa myös luonteeseen liittyvistä ongelmista.

Tiedonkeruulomakkeen voi täyttää koiran omistaja tai kasvattaja ja samasta koirasta voi täyttää tarvittaessa uuden lomakkeen myöhemmin.

Lomakkeen voi täyttää myös jo edesmenneestä pumista.

Terveysseurantalomake


Täyttäjän tiedot

*

Koiran tiedot

*

Terveystiedot

Täytä halutessasi vain tarpeelliset kohdat


Geenitestit


Polvet


Sairaudet tai viat, joista halutaan ilmoittaa tai antaa lisätietoja

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

Suostumukset ja yhteydenottopyyntö

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Ethän ole robotti? Kirjoita yhteenlaskun vastaus alle.

viisi + kolme =